Navzdory vrcholícímu létu a době dovolených jsou přípravy podzimní konference bytových družstev v plném proudu. Pátý ročník akce Fórum BD 2023, na které se organizačně podílí Česká společnost pro rozvoj bydlení (ČSRB) se bude konat ve dnech 22. a 23. listopadu t.r. v konferenčních prostorách hotelu Hermitage na Výtoni. Součástí setkání předsedů a ředitelů a dalších vedoucích pracovníků bytových družstev zabývajících se správou bytových domů budou tradičně zajímaví hosté z politiky, soudní moci i odborné veřejnosti.

Mezi tématy letošního jednání nebudou chybět aktuální témata spojená s energetickým řízením bytových domů, alternativními zdroji pro bytové domy nebo družstevní bytová výstavba, která dnes představuje jednu s dostupnějších cest k vlastnímu bydlení. Prezentace, moderované debaty, inspirace příklady řešení, výměna zkušeností – to vše jsou nejoceňovanější momenty významného střetnutí zástupců velkých bytových družstev napříč Českou republikou, kteří se společně starají o více něž milion bytů, vlastnických i družstevních.

V průběhu slavnostního večera proběhne opět ocenění osobností, které se zasloužili o rozvoj či podporu družstevního a dostupného bydlení, ale také projektů bytových domů realizovaných za účasti bytových družstev nebo firem a společností z řad partnerů bytových družstev a společenství vlastníků jednotek. Lze si jen přát, aby v duchu dosavadní tradice i letošní ročník trumfl v počtu svých účastníků loňskou akci.

Martin Kroh, předseda České společnosti pro rozvoj bydlení